"Apró" segítség

Angyali pénzes postás: 50 millió eurót ajándékozgatott el az ismeretlen

Már több mint 50 millió forintnyi eurót ajándékozgatott el segítségként embereknek Németországban valaki, akinek kiléte továbbra sem ismert.

2012.03.04 08:08MTI

Az illető Braunschweig városában hagy több ezer euróval megtömött borítékokat postaládákban, lábtörlők alatt, templomi padban tavaly november óta. A borítékokon nincs semmi felirat, az adományozó kiléte teljesen ismeretlen. A pénz mellé néha mellékel tanácsot, hogy a rászoruló miként használja fel az összeget.

A jótevőről annyi biztos, hogy ismeri az adótörvényt, amely szerint 10 ezer euróig ajándékpénz adómentes, mert sosem lépi át az összeghatárt. Az is biztos továbbá, hogy rendszeresen olvassa a helyi lapot, a Braunschweiger Zeitungot, mivel zömmel olyanokon segít, akiknek nehéz sorsáról írt a lap.

A megsegítettek között van súlyosan mozgássérült fiú, múzeum, ingyenkonyha, kirabolt ember. Legutóbb egy menhely kapott az ismeretlensége burkolózó illetőtől 20 darab 500 eurós bankjegyet, azaz csaknem 3 millió forintot.

A boríték a bejárati ajtó lábtörlője alatt lapult - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A városiak egy része szerint a jótevő bűntudattól szenvedő bűnöző lehet, mások úgy vélik, hogy milliomos az illető és már nincs sok hátra az életéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.