Klasszikusokat remake-elt a diák

Videó - Filmkockákból legókockák, klasszikusban

A legnagyobb filmklasszikusokat értelmezte újra egy 17 éves diák: legókockákból épített háttér előtt legófigurák "adják elő" az Indiana Jones vagy épp a Titanic jellegzetes jeleneteit.

2012.02.28 08:29ma.hu

A leghíresebb mozifilmek mindig is izgatták az "alternatív" felhasználást kutatók fantáziáját, ezúttal egy 17 éves diák értelmezte újra a nagy klasszikusokat, mégpedig legóból. A leforgatott jelenetekhez elmondása szerint a kockákon kívül mindössze sok-sok türelemre volt szükség, míg végül az egymás után fűzött ismert jelenetekből egy remek remake állt össze.

Harry Bossert alkotásában felfedezhetjük az Indiana Jones, a legelső James Bond-film vagy épp a Ghost nagy pillanatait, de megjelennek az összeállításban az E.T., a Titanic és a Grease legjellemzőbb kockái is - szó szerinti és átvitt értelemben is.

A diák már 2007 óta készít legóanimációkat, az interneten egyszerűen csak legófilmesként emlegetik, egy Parry Gripp-film kockaváltozatát tavaly a kaliforniai Santa Barbara-i Filmfesztiválon is bemutatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.