380 ezer kockából áll az Explorer

Életnagyságú Ford készült - legókockákból!

Különleges attrakcióval bővül október 15-től a floridai Legoland élménypark: a gyerekek számára kialakított "autósiskola" egyik látványossága lesz a most elkészült valós nagyságú LegoFord.

2011.09.27 17:29ma.hu

Mit tud csinálni 22 tervező 2500 órán keresztül, ha kapnak 380 ezer legókockát? Egyszerű: építenek egy tökéletesen élethű Ford Explorert, amit aztán elgurítanak a cég floridai élményparkjába, a 2-12 éves gyerekek számára kialakított "autósiskolába".

A Legoland legújabb attrakciójáról október 15-én rántják le a leplet a helyszínen, de fotóról már most megcsodálhatjuk az egyedülálló alkotást, sőt, magát a készítés folyamatát is végignézhetjük - természetesen némileg felgyorsítva, mert 2500 még gombócból is sok, nemhogy órából!

Az eredetivel tökéletesen azonos méretű és formájú legóautó egy alumíniumötvözetből külön erre a célra készített alapon áll, és összesen 1204 kilogrammot nyom (ebből 348 kilogramm a fém).

Az alkotás nem véletlenül, pontosabban nem valamiféle hirtelen ötlettől vezérelve jött létre, és komoly oka van annak, hogy miért pont ezt a modellt készítették el a gyár játékos kedvű tervezői: a híres kockás vállalkozás nemrégiben írt alá együttműködési megállapodást a Forddal, bár egyelőre nehéz elképzelni, hogy pontosan miben is áll ez a kapcsolat.

Az viszont biztos, hogy ez a kocsi is a Ford-gyárban készült, egészen pontosan a chicagói üzemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.