Készenlétben a katonák, a papa meg csak aludt

Palira vette az egész rohamosztagot az idős bácsi

Egy teljes akciócsoportot vert át egy idős férfi, ráadásul nem is szándékosan: miközben hasztalanul próbáltak kapcsolatba lépni vele, ő a rajtaütést egy az egyben átaludta.

2012.02.27 13:29ma.hu

Alaposan rászedte a floridai akciócsoportot egy 75 éves idős férfi, aki ellen feljelentés érkezett, miszerint vadászpuskával fenyegette meg rokonait, majd bezárkózott házába és elbarikádozta a bejáratot. A St. Petersburg-i rendőrség a fél vasárnapot a bácsi háza előtt töltötte, miközben hasztalanul próbálták jobb belátásra bírni őt. Pedig minden lehetséges eszközt igénybe vettek, hogy kapcsolatba lépjenek az öreggel.

Ám hiába próbálták őt felhívni, hiába fenyegették a hangosbeszélőn keresztül, mindhiába, még a jelzőkörtükre sem érkezett válasz. Norman Brewster csak akkor dugta ki az orrát az ajtón, amikor már gránátokat dobáltak a ház előtti gyepre. Akkor viszont valami különös kábultság látszott rajta.

"Valószínűleg az alkoholfogyasztás eredménye lehetett, majd néhány szem altatót vett be, és a kettő kombinációja szinte lehetetlenné tette az ébresztését" - magyarázta utólag a furcsa akció eredményét Mike Puetz, a rendőrség szóvivője.

A patthelyzet valamivel reggel 7 óra előtt kezdődött, amikor a férfi 25 éves mostohalánya bejelentést tett a rendőrségen, hogy a férfi fegyverrel fenyegette meg őt. Jessica Brewster a barátjával, valamint négy, 3 és 8 év közötti gyermekével együtt elhagyta a házat, ám a 81 éves Myrtle Brewster - a férfi felesége - önszántából a házban maradt.

Az egész szituációt egy családi veszekedés előzte meg, amelynek során a férfi felszólította mostohalányát, hogy költözzenek el a házból. A jelentések szerint később az asszony ugyanúgy elaludt, mint férje, végül délután 2 óra körül tántorogtak elő a házból, mindketten fegyvertelenül.

A letartóztatástól a hatóságok eltekintettek, de az ügyészség úgy döntött, büntetőfeljelentést tesz a férfi ellen. Az incidensben egyébként senki sem sérült meg, de az 50 fős akciócsoport kivezénylése valószínűleg sokba fog kerülni Brewsternek. Jessica mindenesetre a rendőrség információi szerint el fog költözni, hogy elkerülje a további konfliktusokat - közölte a rendőrség a helyi sajtóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.