Óriáskígyót üldözött az egész falu

Kecskét mentettek, boát kergettek

Elkövetés közben érték tetten a falusiak az óriáskígyót, amikor épp hozzákezdett egy kecske lenyeléséhez, de idejében közbeléptek, így a meeegriadt állat meeegmenekült, a kígyó meg láb híján nem tudta felvenni a nyúlcipőt.

2012.01.18 17:29ma.hu / MTI

Egy hét méteres óriáskígyónak eredt nyomába egy egész falu lakossága az indonéziai Szumátra szigetén, miután sikeresen kimentették a kis híján heti menüvé minősült kecskét. A szerencsétlen állat - az egyik helyi paraszté - már fejjel a kígyó állkapcsai között volt, de a falubeliek valahogyan kirángatták onnan, így életét sikerült megmenteni.

Akkor aztán üldözőbe vették a sziszegve odébbtekergőző hüllőt, amely 25 centi "derékátmérőjű" és csaknem hatvan kilót nyom. A hétévesre becsült nőstény pitont egyelőre egy ketrecbe zárják, ahol 26 forintnak megfelelő összeg ellenében bárki megnézheti.

A kiszáradástól folyamatos locsolással védik, a falusiak elmondásuk szerint nem azért ejtették fogságba, hogy elpusztítsák, hanem hogy elejét vegyék a további jószágdézsmálásnak. Jelenleg szeretnének jó áron megszabadulni tőle, de a szó szerint méteráruvá avanzsált állat (méterenként szabta meg az egyik földműves a vételárát) a hossza miatt kezelhetetlen a kígyógyűjtők szerint.

Ha sikerülne eladni a hüllőt, akkor az érte kapott 665 ezer rúpiát (17500 forint) a kígyófogásban részt vett parasztok között osztanák szét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.