Törpekengurunak nézhette az óvodást

Kétéves gyereket készült megenni az óriáskígyó

Másodperceken múlott annak a két éves kisgyereknek az élete, akire egy óriáskígyó vetett szemet: bár harapása nem volt halálos, "ölelésével" kis híján megfojtotta kiszemelt áldozatát.

2011.12.29 14:29ma.hu / MTI

Egy ausztráliai városkában, Port Douglasban gyanútlanul focizgatott egy családi ház kertjében egy két éves kisfiú, amikor egy óriáskígyó kúszott oda a fűben és megtámadta a csöppséget. Egy helyi állatorvos szerint valószínűleg összetéveszthette a gyereket egy törpekenguruval, mivel az embergyerekkel ellentétben az gyakori fogás az étlapján.

A kisfiúnak előbb a lábába harapott bele, majd lassan körbetekeredett a testén, hogy összeroppanthassa. Az anya a gyerek ordítását hallva rohant az udvarra, amikor már a kígyó szinte teljesen körbefonta kiszemelt áldozatát. Ereje olyan nagy volt, hogy az anya sem tudta lefejteni csemetéjéről, csak a kétségbeesett sikoltozására szintén odasereglő szomszédok segítségével sikerült a gyilkos "ölelésből" kiszabadítani a fiúcskát.

Mint kiderült, közben összesen négyszer harapott a gyermekbe a hüllő, de ez nem jelentett veszélyt, mivel ez a piton nem a mérgező fajtájúakhoz tartozott. Ennek ellenére egy napig kórházban tartották a kicsit megfigyelésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.