Halmozottan hátrányos

Elképessssztő: két feje van az albínó kígyónak - képekkel!

Tulajdonképpen sziámi ikerpár az a kétfejű kígyó, mely a minap látott napvilágot - ilyen esetre aligha van példa.

Látott már kétfejű kígyót? Kattintson! képgaléria

2011.11.02 10:29ma.hu

A kígyótojások pár napja éppen kikeltek, mikor Daniel Parker biológus észrevette, hogy az egyik tojásból két fej bújik ki. Szerinte ilyen eset 10000-ből egyszer fordul elő.

„Ez a természet furcsasága” - mondta Parker, a Brooksville melletti Sunshine Serpents vezetője. „A vadonban egy ilyen nem élné túl.”

A kígyó egy kétfejű albínó Hondurasi királysikló. Közel két méteresre nőnek meg, és fogságban akár 20 évig is elélnek. Parker elmondta, hogy a kígyófaj eredetileg Közép-Amerikában honos és nem mérgező.

A kétfejű kígyó valójában egy ikerpár, amik nem váltak külön. A legtöbb ilyen esetben a két kígyó még a tojásban elpusztul és sosem kelnek ki.

A kétfejű kígyó egészségi állapotát egyelőre nehéz megállapítani. „Még nem tudjuk pontosan, mi a helyzet a kígyón belül, és azt sem, miként formálódtak a belső szervek” - mondta el Parker.

KATT a képre!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.