Életveszélyes is lehet a módszer

Vodkás tamponnal részegednek a tinik

Nem újkeletű a szóbeszéd, hogy vodkával átitatott tampont helyeznek a lányok a hüvelyükbe, ám eddig sokan azt hitték, csak afféle városi legenda. Az orvosok most cáfolnak.

2011.11.11 14:29manna.ro

Rendőrök és orvosok hívták fel a közvélemény figyelmét az Egyesült Államokban arra, hogy a tinédzserek fenekükbe és vaginájukba vodkás tampont nyomnak, és ezzel a hatékony módszerrel rúgnak be. Sokáig azt hitték, ezek csak városi legendák, ám a szakemberek megcáfolták.

Közvetlenül a vérbe jut, nem érintkezik a gyomorsavval, mely mérsékelné az alkohol hatását. Nemcsak a lányok gyakorolják, hanem fiúk is, akik ánuszukba nyomnak ilyen tampont" - magyarázta Dan Quan, az arizonai Maricopa központ doktora. A szakember szerint ez a módszer egyre ismertebb és népszerűbb a fiatalok körében.


A fiatalok feltehetően azért csinálják, mert így nem érződik a leheletükön, hogy ittak, a rendőrségi szonda sem tudja kimutatni az alkoholt szervezetükben. A módszer azonban nagyon veszélyes is lehet, hiszen leszámítva a hüvely és az ánusz irritációját, elég nehéz megállapítani, hogy ki mennyit ivott. Ráadásul például a vodkát fogyasztó ki sem tudja hányni az elfogyasztott alkoholt, így könnyen kómába eshet.

Dan Quan felhívta az orvosok figyelmét arra, hogy vizsgálják meg alulról is azokat a fiatalokat, akiket kómás állapotban szállítanak kórházba, hiszen megeshet, nem kevés alkoholt fogyasztottak hüvelyükön vagy éppen ánuszukon keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.