Minden eddiginél erősebb a sztárcsapat

Galéria: Akár nő is győzhet az idei Nemzeti Vágtán

Egy hónappal a nagy megmérettetés előtt szintfelmérésre mentek a Nemzeti Vágta sztárcsapatának versenyzői. A versenyigazgató szerint minden eddiginél erősebb a mezőny, és a nők is esélyesek a trófeára.

Véghajrában a Nemzeti Vágta sztárfutama képgaléria

2011.08.19 10:51ma.hu / RedLemon

A szeptember 18-án megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta előtt egy hónappal már nem lehet hibázni, ezért a sztárcsapat tagjait egy szintfelmérés keretén belül ellenőrizte Szotyori Nagy Kristóf. A találkozónak nemcsak az volt a célja, hogy a versenyigazgató megnézze, hol tartanak tudásban a versenyzők, hanem az is, hogy a technikai felkészülés után lélekben is megkapják azt a pluszt, ami egy ekkora futamhoz szükséges.

A bemelegítést követően Trokán Nóra, Szőllősi Györgyi, Hajas László, Kaszás Géza és Kunkli Tivadar mindjárt vágtába csaptak át a budapesti Lovas Akadémián tartott felmérésen, az értékelésből pedig kiderült: a korábbi évekhez képest kimagaslóan erős az idei mezőny, ráadásul idén a lányok is jó eséllyel vágtázhatnak az aranykupáért.

Fotó: RedLemon (A galériához KATT a képre!)


Csak a rajtot kell jól elkapni, és akkor "rendkívül szoros verseny várható" - állapította meg Szotyori Nagy Kristóf, hozzátéve, hogy a lovasok közt nincs számottevő különbség.

Hajas László, aki 2008-ban óriási bukásával vonult be a Nemzeti Vágta nagy emlékkönyvébe, idén is kiemeli annak fontosságát, hogy a versenyzők testi épsége az elsődleges, de megfogadta, hogy ettől függetlenül a maximumot szeretné kihozni magából és mindent megtesz a győzelemért. Ennek érdekében minden reggel felpattan Atlasz nevű lova hátára és elszántan gyakorolnak a nagy futamra.

Ez persze önmagában még nem elég, mert ellenfelei is keményen edzenek. Szőllősi Györgyi, a Magyar Televízió műsorvezetője kilenc éve lovagol rendszeresen, heti két-három alkalommal, így a rutin már megvan benne. Ennek ellenére beismerte, hogy erre a versenyre egészen másképp kell felkészülni, más jellegű gyakorlásra van szükség, de látható, hogy nem adja egykönnyen meg magát.

A Nemzeti Vágta sztárfutamjának célja a dicsőségen túl a jótékonyság: a győztes 100 ezer, a többi versenyző pedig fejenként 50-50 ezer forintot ajánl fel egy általa kiválasztott alapítványnak.

Még több sztárhír itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.