Westernbemutató, díjugrató, fogathajtás és társaik

Szerdán kezdődnek a Nemzeti Vágta programjai

A budapesti 56-osok terén felépített Széchenyi pályán egyebek mellett westernbemutató, gyermeklovagoltatás, fogathajtó- és díjugrató verseny várja az érdeklődőket szerdától péntekig a Nemzeti Vágta elnevezésű rendezvényen, hétvégén pedig a vágta futamait és döntőjét tekinthetik meg az érdeklődők.

2010.06.02 18:33MTI

A programok között póni díjugratás, military és lovastorna verseny, Nemzeti Vágta székfoglaló bajnokság, paralovaglás, szabadidomítás és Hortobágy, Mezőhegyes ménesbemutatója is szerepel.

Szombaton a Hősök terén rendezik meg egyebek mellett a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamait, késő este pedig a lovasparádét, amelyen a Nemzeti Lovas Díszegység bemutatója és Honfoglalás élőkép is látható. Másnap a középfutamok után a többi között a Széchenyi emlékfutamot, kaszkadőrök bemutatóját, történelmi lovasjátékokat, majd a vágta döntőjét és az ünnepélyes díjátadást tekinthetik meg a nézők.

A rendezvényt megtartják, azonban ha villámlik, dörög, akkor leállítják a versenyt - mondta el Beyer-Dóczy Péter kommunikációs igazgató kedden az MTI-nek.

A sportpályára speciális talajt biztosító granulátumot terítettek, amely nedvességre ridegedik - fogalmazott. Amennyiben esik, a látogatók a különböző régiók étel különlegességeit kínáló Országkonyha sátrainál és a résztvevő települések helyi értékeit, népművészeti hagyományait bemutató pavilonoknál tudnak fedél alá bújni.

A megmérettetés 2010-ben Széchenyi István emlékének adózik, a gróf halálának 150. évfordulója alkalmából a programokat a Széchenyi Emlékbizottsággal együttműködve rendezik.

A versenyen nem indulhatnak profi zsokék és 50 fölötti hendikepszámú lovak, s ebben az évben külön díjazzák a futamon résztvevő magyar lófajtákkal versenyzőket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.