Katasztrófa

Megtalálták az indonéz földcsuszamlás utolsó két halálos áldozatát

A napok óta dolgozó mentőcsapatok kedden egy hároméves kislány és édesanyja holttestét ásták ki.

2024.04.16 09:14MTI

Megtalálták a szombaton éjjel az indonéziai Sulawesi szigeten történt földcsuszamlás utolsó két halálos áldozatának holttestét, ezzel 20-ra emelkedett az esőzések okozta sárlavinában elhunytak száma.

A napok óta dolgozó mentőcsapatok kedden egy hároméves kislány és édesanyja holttestét ásták ki - közölték a helyi hatóságok.

A mentést nehezítette, hogy a heves esőzésben a meredek, sáros hegyoldalon nem tudtak gépekkel eljutni a helyszínre, ezért kézi erővel, ásókkal szabadították ki az áldozatok testét.

Gunardi Mundu helyi rendőrfőnök korábban elmondta: a környező hegyekből négy házra zúdult sárlavina szombat éjjel az özönvízszerű esőzés nyomán a Dél-Sulawesi tartományban fekvő Tana Toraja körzetben. Az egyik házban éppen családi ünnepséget tartottak, amikor a földcsuszamlás bekövetkezett.

Vasárnap délutánig 18 holttestet találtak meg két településen, Makaléban és Dél-Makaléban. Két sérültet, köztük egy nyolcéves kislányt kórházba szállítottak. A túlélők utáni kutatásban többtucatnyi katona, rendőr és önkéntes vett részt.

A szezonális esőzések gyakran okoznak földcsuszamlásokat és árvizeket Indonéziában, ahol milliók élnek hegyvidéki területeken vagy termékeny ártereken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.