Világvége

Kegyetlen ciklon pusztított Indiában és Pakisztánban

A part menti területek közelében lévő falvakat elöntötte a víz, és a heves esőzések is folytatódnak.

2023.06.17 19:33ma.hu

Gudzsara és a szomszédos Pakisztán még mindig a csütörtökön partot ért Biparjoy ciklon által hátrahagyott pusztítás alatt áll. Két ember meghalt, és további 22 ember megsérült a Biparjoy ciklonhoz kapcsolódó balesetekben csak Gudzsarátban.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb ciklonjának halálos áldozatai jelentősen csökkentek, köszönhetően a kormány nagyszabású evakuálási akciójának. Nyolc tengerparti körzetből több tízezer lakost költöztettek segélytáborokba a ciklon miatt.

A 115-125 km/órás szél, amely 140 km/órás széllökésekkel tombolt, gigantikus pusztítást hagyott maga után.

Egyes helyeken fák százai és villanyoszlopok dőltek ki, így több mint 900 faluban nincs áram.

A part menti területek közelében lévő falvakat elöntötte a víz, és a heves esőzések is folytatódnak.

Mintegy 18 mentőcsapatot telepítettek Gudzsarátban, amelyek felfújható csónakokkal felszerelve mentési és segélyezési műveleteket hajtanak végre.

A ciklon miatt mintegy 100 vonatot töröltek az utasok biztonsága érdekében.A képen a Biparjoy ciklon fenyegetése miatt erős szél k övette, és egy hatalmas mandulafa dőlt egy autóra a Mumbaiban található Thane városában, Vasantviharban.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.