Több nyári fesztivál szervezője befékezett

A válság nem veszélyezteti a fesztiválokat

Több nyári fesztivál szervezője befékezett: ugyanolyan büdzsét tervezett, mint tavaly. Ilyen például a Sziget Fesztivál. A jegyárat ugyan emelték, de vannak kedvezmények is.

2009.06.16 08:34Népszabadság Online

A pénzszűke ellenére a tavalyinál nagyobb költségvetéssel, bővebb kínálattal készül a szezonra a magyarországi fesztiválok többsége, amelyektől a szponzorok a válság ellenére sem fordultak el tömegesen, ám a forint árfolyamának hektikus változását megérezték a szervezők és az áfa-emelés is tükröződik majd részben a jegyárakban - derül ki a Népszabadság összeállításából.

Magyarországon évente több mint háromezer nyári rendezvényt tartanak nyilván. A legnagyobb, a Sziget Fesztivál költségvetése az idén először nem emelkedik: a tavalyinak megfelelő, 2,65 milliárd forintból igyekeznek gazdálkodni. Gerendai Károly ügyvezető úgy véli, a látogatóknak meg kell húzniuk a nadrágszíjat, de ezt inkább a kisebb események érzik majd meg. A folyamat szerinte megrostálhatja a programszervezőket, a válságnak piactisztító hatása lehet. A nagyobb vidéki fesztiválok - Hegyalja Fesztivál, Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), Rockmaraton - rendezői hasonlóan nyilatkoztak a lapnak.

A július elejétől emelkedő áfa a fesztiváloknál nem egységesen tükröződik a jegyárakban, van, ahol nem emelkedik az ár, a szervezők "lenyelik" az ebből adódó veszteséget, lesznek viszont olyan rendezvények, amelyek a tavalyinál drágábban látogathatók majd az adóemelés miatt - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.