Gondoskodnak a kellemes hangulatról!

XVII. Szegedi Sörfesztivál - buli június közepén!

A XVII. Szegedi Sörfesztivál június 10-étől június 14-éig vár minden kikapcsolódásra vágyó érdeklődőt az Újszegedi Liget Sétányon. A fesztivál ideje alatt minden este helyi zenekarok és előadók gondoskodnak a kellemes hangulatról.

2009.06.11 14:10ma.hu

A programot pedig vonzó nyereményjáték teszi még izgalmasabbá: a fesztivál egy látogatója kétszemélyes utazást nyerhet a Montana Tours felajánlásából a müncheni Oktoberfest-re! Első Szőregi Fűnyíróverseny Szeged mellett!

Idén már 11. alkalommal várja látogatóit a Szőregi Rózsafesztivál, amelynek leglátványosabb eseménye minden bizonnyal a június 27-i karneváli felvonulás lesz.

A Szegedhez tartozó település azonban új programmal is várja az érdeklődőket: idén először fűnyíróversenyt is rendeznek. A fesztiválnak otthont adó Szőreg, valamint tágabb térsége, a Tisza-Maros szög kifejezetten alkalmas a rózsakertészkedésre, innen származik a magyarországi termés 90 százaléka. A június 26-28. között megrendezésre kerülő nyári rózsaünnep a környékbeli települések nagy közös rendezvénye, amelynek helyszíne a méltán elismert hungarikumnak, a szőregi rózsatőnek az otthona.

Startol a felújítás a Víztorony téren

Júniusban kezdődik meg a szegedi Víztorony tér teljes rekonstrukciója, amelynek eredményeképp jövő szeptemberre közel félmilliárd forintból átépül a buszállomás, 6 új megállót telepítenek, 11-et pedig felújítanak.

A beruházás a Szeged legrégebbi lakótelepén tavaly egymilliárd forintból megvalósult fejlesztéshez, az ország első panelrehabilitációs programjához kapcsolódik.

A tér megújítására a szegedi önkormányzat a Dél-alföldi Operatív Program pályázatán 296 és fél millió forint támogatást nyert, amelyet 186 és fél millió forint saját forrással egészít ki. Jövő nyárra, a második ütem végére, pedig nem csak a tér születik újjá, hanem a tér névadója is: a Szegedi Vízmű Zrt. saját forrásból felújítja a tér közepén álló 38 éves víztornyot.

Megszépülnek három városrész közterületei

Szeged "óriásberuházása", a 30 milliárdos, zömében uniós forrásból megvalósítandó tömegközlekedési nagyprojekt meglehetősen "felforgatja" Szeged Rókus városrészét, ahol ennek nyomán teljesen megújulnak a főútvonalak, átalakulnak a közlekedési csomópontok és villamossín is lesz ott, ahol eddig nem volt.

A sűrűn lakott városrészben azonban több mellékút, járda és egyéb közterület is megérett a felújításra, így Szeged város 100 milliós költséggel - önerőből - most ezek rekonstrukcióját is megkezdi. A projekt három északi városrészt is érint és szerepelnek benne út- és járdafelújítások, játszótérépítés, parkosítás és zöld felületek felfrissítése, valamint egy komplett Thealter Fesztivál Szegeden: a nemzetközi színházi szemle.

A Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját, más néven Thealter Fesztivált idén már 19. alkalommal rendezi meg a szegedi MASZK Egyesület. Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi seregszemléje július 20. és 26. között várja az érdeklődőket.

A színházi programok mellett koncertek és kiállítások is segítenek az idei mottó, az illúzió témájának megismerésében. Pekingi aranyok gyűjteménye a szegedi Móra Ferenc Múzeumban Felbecsülhetetlen értékű, fiatal aranyleleteket láthatnak a látogatók a szegedi Móra Ferenc Múzeum kamara-kiállításán.

A 2008. évi pekingi olimpia magyar aranyérmei között megtekinthető lesz a kajak-kenus Vajda Attila és Kovács Katalin, illetve a vízilabdás Varga Tamás olimpiai aranya, de a tárlat részét képezi majd Janics Natasa több pekingi relikviája is. A kiállítás június 12-én, pénteken 14 órakor Janics Natasa, Kovács Katalin és Vajda Attila olimpiai bajnokok jelenlétében nyílik meg a Móra-múzeum dísztermében.

Az esemény nyilvános, melyre a múzeum munkatársai minden sportszeretőt várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.