Változik a Szegedi Szabadtéri Játékok műsora!

Tizenkét év után tér vissza - az Elisabeth újra Szegeden

Az 1996-os szegedi világpremiert követően jövő nyáron újra a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán szerepel a legendás produkció, az Elisabeth.

2008.12.18 20:30ma.hu/MTI

A fesztivál saját darabját hozza vissza a bemutató értékű felújítással, hiszen tizenkét éve itt állították színpadra a Grammy-díjas, magyar származású Michael Kunze musicaljét, amely az elmúlt bő évtized alatt az egész világot meghódította. 

Az előadás 2009-ben változatlan rendezésben kerül a Dóm tér színpadára.Tizenkét éve a produkcióban aratott elsöprő sikert a Halál-alakítással az akkor még csupán rockzenészként ismert Mester Tamás.
 
A népszerű musicalt augusztus 15-én mutatják be, s 22-ig még összesen négy alkalommal láthatja a közönség. A fesztivál programja július 3-án Lehár Ferenc operettjével a Cigányszerelemmel kezdődik, ezt július 17-től a Béjart Balett Szerelemtánc című produkciója követi. 

A Turandot című művet - melyet olasz nyelven adnak majd elő és Rost Andrea énekli benne Liu szerepét - július 24-én és 25-én láthatja a közönség, az István, a királyt pedig július 31-én és augusztus 1-jén. 

A fesztivál műsorán még szerepel a Mezzo Operagála is, ennek időpontjáról még egyeztet a menedzsment.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.