Az Elisabeth tizenkét év után tér vissza!

Változik a Szegedi Szabadtéri Játékok 2009-es műsora

Visszatér a Dóm térre 2009-ben a Szegeden világpremierként bemutatott legendás produkció, az Elisabeth. Néhány meghirdetett előadás időpontja is változik a Szabadtéri jövő évi programjában. A műsorváltozásnak technikai okai vannak, a már megvásárolt jegyek visszaválthatók és becserélhetők.

2008.12.05 20:30ma.hu
Rost Andrea

Egy legenda is szerepel az új műsorban!
 
A Szentivánéji álom helyett játsszák jövő nyáron sokak kedvencét, az Elisabethet a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A fesztivál saját darabját hozza vissza a bemutató értékű felújítással, hiszen tizenkét éve itt állították színpadra először hazánkban a világhírű, Grammy-díjas, magyar származású Michael Kunze darabját. Az Elisabeth az egész világot meghódította. Az előadás 2009-ben változatlan rendezésben, ám megújult szereposztással kerül a Dóm tér színpadára. 

Tizenkét éve ebben az előadásban aratott elsöprő sikert az akkor még csupán rock-zenészként ismert Mester Tamás a Halál-alakítással. 

- "Legenda született 1996-ban az Elisabeth-tel, amit az emberek azóta is várnak vissza - mondja Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója. 

- Szeretnénk, ha ismét Mester Tamás énekelné a Halál szerepét, de erről még folynak a tárgyalások." 

A műsorváltozás technikai okok miatt történik, és néhány meghirdetett előadás időpontját is érinti. A Turandotot - melyet olasz nyelven adnak majd elő, és Rost Andrea játssza benne Liu szerepét - július 24-én és 25-én láthatja a közönség. 

Az István, a király július 31-én és augusztus 1-jén, az Elisabeth augusztus 15-én, 16-án, 20-án, 21-én, és 22-én látható. A Mezzo Operagála időpontjáról még egyeztet a menedzsment. Jegyvisszaváltás és karácsonyi akció A már megvásárolt jegyek és bérletek visszaválthatók, illetve becserélhetők. 

Az új műsorrend szerinti jegyértékesítés és jegyvisszaváltás december 5-én, pénteken kezdődik. További információért látogasson el honlapunkra, a www.szegediszabadteri.hu-ra vagy érdeklődjön a fesztivál jegyirodájában (Szeged, Tisza Lajos krt. 56., 62/541-205). 

Az interneten rendelt jegyekkel kapcsolatban pedig érdeklődjön az Interticket budapesti jegyirodájában (061/2660000, helpdesk@interticket.hu). 

Népszerű a Szabadtéri karácsonyi bérlet-akciója, hiszen sokan ajándéknak szánják a fesztiválra szóló belépőket. Egy bérlet megvásárlása két előadás megtekintésére jogosít, 10 százalék kedvezményt biztosít, és már 4950 forinttól kapható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.