A fesztivál programja idén eltér a szokásostól!

Hamarosan indul a Ferencvárosi Fesztivál!

Június 13-án 10 órakor a 2. Gyerek ARC kiállítás megnyitójával kezdetét veszi a 15. Ferencvárosi Fesztivál. A fesztivált megnyitja Dr. Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere.

2009.06.10 12:30ma.hu

Az idei fesztivál programja és helyszíne a szokásostól eltér. A hagyományos Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomban tartott koncertek mellett a Művészetek Palotájában és előtte zajlik a többi rendezvény. Világomra így vigyázok!

Ezzel a címmel nyílik szombaton a 2. Gyerek ARC kiállítás a Művészetek Palotája előtti téren. Vajon mit hoz a 2039-es év? Erre az izgalmas kérdésre próbáltak rajzban választ adni gyerekek. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat, több mint 70 óriásmolinóra nyomtatott alkotást tekinthetnek meg a kiállítás látogatói.

A díjakat június 13-án, a MŰPA könyvesboltja előtti térben vehetik át a nyertesek Geszti Pétertől. A megnyitó-díjátadón fellép Váci Eszter. A fesztivál kiemelkedő eseménye a világhírű izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company Upon Reaching the Sun (Elérni a Napot) című előadása június 29-én és 30-án a Művészetek Palotájában.

Volt már olyan érzésed, amikor megérkeztél valahova, hogy elvesztetted az időérzékedet? Rami Be'er, a Tel-avivi Kibbutz Contemporary Dance Company művészeti vezetője a maga egyedülálló és lenyűgöző módján egy legendába vezető utazásra invitál bennünket. Vajon rólad szól a legenda? Vagy mese rólunk? Mítosz egy lányról?

Ez a legenda, amely ide-oda sodor bennünket, ablakot nyit, hogy láthatóvá váljék mindaz, ami eddig eltemetve, elrejtve volt.

Rami Be'er, sokoldalú alkotóként nemcsak koreografál, hanem a díszletet, a világítást és időnként a jelmezeket is ő maga tervezi. Műveiben olyan utazásra hívja nézőit, amelynek révén ők önmagukkal találhatják meg a kapcsolatot.

Munkái leképezik a világ képzelet-valóság viszonyait, a nézők mégis szabadon fedezhetnek fel egybeeséseket AZ előadások és a maguk személyes tapasztalatai között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.