Gasztronómia
Az idén is kiosztják a Best of Budapest & Hungary díjakat
Az 58 kategóriában kiosztott díjjal a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak munkáját ismeri el a szakmai zsűri.
2014.03.29 02:30MTI
A Budapest Week Publishing kiadó pénteken közleményében emlékeztet: a kiadó tulajdonosa, Freed Péter több mint két évtizede alapította a Best of Budapest & Hungaryt. A szállodai és éttermi kiadvány mára olyan multimédia platformmá vált, amely egyaránt szolgálja és tájékoztatja nyomtatásban (The Guide), online, hírlevélben és mobil alkalmazással is a magyarországi gasztronómia, vendéglátás és turizmus szereplőit, a szolgáltatókat és a fogyasztókat is.
A kiadó 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó ellenőrzése alapján ítélik oda az elismeréseket.
Az idei díjkiosztó gálát szombaton tartják Budapesten. A kiadó ezúttal már a gála előtt nyilvánosságra hozta a díjazottak nevét.
A rendezvényen kilenc kiemelt díjat adnak át, közülük a legrangosabb az Életmű Díj, ezt a zsűri az idén Gerendai Károlynak ítélte fesztiválszervező és gasztronómiai munkásságért.
A kiemelt díjak között új kategória az év cukrásza, ezt Pataki János kapta, az év séfje Giorgio Cavicchiolo lett.
Az év gasztro-borásza címet Heimann Zoltán érdemelte ki.
A fővárosban az év éttermese - modern kategóriában - Pintér Katalin, míg klasszikus kategóriában Zsidai Zoltán Roy lett.
Az év éttermese - vidék - kategóriában - Szikora Eszter és Paór Anikó, akik a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Étterem és Fogadó népszerűsítéséért tettek sokat.
Az év szállodása díjat Budapesten Emile Bootsma, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója kapta. A vidéki kategória díját Pusztai Erzsébet, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a büki Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatója érdemelte ki.
A zsűri "Különleges elismerés"-t adott Horváth Tamásnak és Kalocsai Zoltánnak, a harmadik Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha vezetőinek.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 10:09 Repülő zuhant lakóházakra Kaliforniában - a pilóta életét vesztette
- 8:15 Fizikusok fejtették meg a rózsaszirom ikonikus formájának titkát
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06