Belföldi piacon

Oroszország már második hete nem ad el kötvényeket

Az orosz pénzügyminisztérium törölte a folyó hétre meghirdetett kötvényárveréseket és ezzel már a második egymást követő héten nem dob piacra adósságpapírokat belföldi piacon.

2014.02.04 17:33MTI

A kötvényárverések elmaradását "a piaci körülmények elemzésének a szükségességével" indokolta a minisztérium kedden ismertetett közleménye.

Az orosz kötvényhozamok jelentősen nőttek az év eleje óta. Elemzők szerint, ha Moszkva a jelenlegi bizonytalan nemzetközi környezetben adósságpapírt adna el, azt csak hozamemelkedéssel tehetné meg.

A feltörekvő piacok - ahova az orosz is tartozik -, komolyan megsínylették a jelentős tőkekivonását azután, hogy az amerikai jegybank (Fed) fokozatosan szűkíteni kezdte mennyiségi enyhítését.

Oroszország, amelynek az államháztartási hiánya idén várhatóan a hazai össztermék (GDP) 0,5 százaléka lesz csupán, különösebben nincs rászorulva hitelfelvételre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.