Mol-INA-ügy

Hernádi továbbra is teljes jogkörrel irányítja a vállalatcsoportot

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatóként a folyamatban lévő eljárás ellenére a továbbiakban is teljes jogkörrel irányítja a vállalatcsoportot.

2013.10.02 10:25MTI
Fotó: MTI

A Mol Nyrt. közleménye szerint a Mol Csoport társasági irányítási rendszere a felügyelő bizottsággal, az igazgatósággal és az ügyvezető testülettel megfelelő struktúra arra, hogy kezelje a vállalatcsoport valamennyi operatív ügyét a kialakult helyzetben is.

"Amíg a jogi ügy számunkra kedvező módon le nem zárul, Hernádi Zsoltnak magánszemélyként nyilvánvalóan kényelmetlen lesz, hogy nem tud külföldre utazni, és ez bizonyos protokoll feladatok ellátásában is akadályozhatja" - fogalmaz a társaság közleménye.

Hozzáteszik: ez semmilyen módon nem gyengíti az elnök-vezérigazgatót abban, hogy a továbbiakban is teljes jogkörrel irányítsa a vállalatcsoportot. A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Mol minden jogi eszközzel megvédi magát a Hernádi Zsoltot és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, amelyek nyilvánvaló mozgatórugója a Mol csoport és elnökének megfélemlítése - írták a BÉT honlapján.

Kiemelik: Horvátország saját joga szerint "talán megtehette azt, amit tett, mi azonban fenntartjuk azon álláspontunkat, hogy a horvát hatóságok eljárása és annak módja ellentétes az európai uniós joggal, amelynek alkalmazását Horvátország magára nézve is kötelezőnek fogadta el, amikor idén csatlakozott az EU-hoz."

A Mol-csoport magyar részvénytársaságként a magyar jog hatálya alá tartozik, ebből adódóan jogilag a magyar hatóságok azon korábbi döntése kötelezi, mely az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette. Közleményében a Mol hangsúlyozta azt is, hogy a vizsgálat nem tárt fel helytelen vagy törvénytelen üzleti tevékenységet sem a Mol-csoport, sem képviselői részéről.

A Mol-csoport már 2012 novemberében közölte, hogy a bírósági eljárásban nem mutattak be olyan érdemi bizonyítékot, amely alátámasztaná a Mol érintettségét a felmerült vádakkal kapcsolatban. Megkérdőjelezik azt is, hogy a Mollal kapcsolatban felmerült vádak tekintetében folytatott eljárás megfelel-e az uniós, illetve nemzetközi joggyakorlatnak. "Véleményünk szerint nem felel meg a jogállamiság követelményeinek" - írta a Mol a tőzsde honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.