Hamarosan személyesen is tárgyal

EBRD-elnök: "osztom a magyar hitelezésösztönző intézkedések céljait"

Támogathatónak nevezte a magyar jegybank által meghirdetett hitelezésösztönző intézkedéscsomag alapvető céljait csütörtöki londoni sajtótájékoztatóján a az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke.

2013.05.02 15:32MTI

Sir Suma Chakrabarti, aki az EBRD Isztambulban rendezendő jövő hétvégi éves közgyűlése előtt tartott sajtótájékoztatót a bank londoni székhelyén, az MTI kérdésére, hogy az EBRD miként értékeli az MNB által nemrégiben ismertetett hitelezésélénkítő terveket, kijelentette: még nem volt alkalma a magyar illetékesekkel közvetlenül áttekinteni a programot, de erre tervei szerint hamarosan sor kerül. 

"A magyar hatóságok alapvető célkitűzésében azonban osztozom" - fogalmazott az MNB-programmal kapcsolatban Sir Suma. Hozzátette: a térségi bankok némelyike "úszik a pénzben", és a probléma emiatt nem a kínálati, hanem inkább a hitelkeresleti oldalon jelentkezik; a bankok - köztük a magyar piacon tevékenykedők is - sokszor csak nagy küszködés árán találnak jó kihelyezési lehetőségeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.