Pályázat

Trafik - Tulajdonos: vesztese is lehet a törvénynek a Continental

Nem tudja, hogy hány, állítólag a Continental "cégcsoporthoz köthető" magánszemély nyert a trafikpályázaton, de a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás akár vesztese is lehet az új rendszernek - nyilatkozta Sánta János tulajdonos.

2013.05.02 10:29MTI

Az üzletember a delmagyar.hu-n csütörtökön megjelent interjúban úgy fogalmazott: a Continental Dohányipari Zrt.-nek nincs pontos nyilvántartása az állítólag a "cégcsoporthoz köthető" nyertesekről. A cégcsoportnál több mint ötszázan dolgoznak, és közülük, illetve családtagjaik közül is biztosan sokan nyújtottak be pályázatot. De sokakat nem érdekelt ez a lehetőség, illetve azok közül sem nyert mindenki, aki pályázott.
   
Sánta János úgy fogalmazott, nem érti, mi a probléma azzal, ha valaki dolgozóik közül nyert. Nem volt tilos a dohányiparban dolgozók számára, hogy elinduljanak a pályázaton.
   
Az üzletember szerint a multinacionális vállalatok nem szeretnék, ha bevezetnék az új rendszert. E cégek éveken keresztül rengeteg polcpénzt fizettek ki. Megvették "kilóra" a kiskereskedőket, hogy csak az ő termékeiket árulják, más kisebb és nagyobb gyártók pedig ne kerüljenek fel a polcra. Úgy pedig nagyon nehéz eladni egy terméket, hogy a fogyasztó nem találkozik vele - tette hozzá.
   
Ha a versenyhátrány csökkenése miatt a Continental márkáinak forgalma 20 százalékot emelkedne, dohánypiaci részesedésük akkor is csak 6 százalékra nőne a jelenlegi 5-ről. A vállalkozó szerint "a csökkenő fogyasztást figyelembe véve - ez a kormányzat célja a trafiktörvénnyel - maga lenne a csoda".
   
Sánta János kifejtette, több mint 1400 - zömében vidéki - koncesszió nem kelt el. A Continental termékeit pedig inkább vidéken vásárolják. Ha ezekre a helyekre nem pályázik senki, akkor ott gyakorlatilag nem lesz dohánytermék, így a vállalkozás igen nagy vesztese lehet a trafiktörvénynek, mert fogyasztók nem tudnak hozzájutni termékeikhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.