A gazdaság lehűlése

Nem tart gazdasági visszaeséstől a Continental

A német Conitnental autóipari alkatrész beszállító vállalat nem tart globális gazdasági visszaeséstől. "2012-re legfeljebb a gazdaság lehűlésével számolunk, de semmiképpen sem súlyos recesszióval".

2011.09.13 14:55MTI

Ezt jelentette ki Elmar Degenhart vezérigazgató kedden Frankfurtban a csütörtökön megnyíló IAA autószalon alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A legnagyobb európai abroncsgyártó és autóipari alkatrész beszállító vállalat megerősítette az idei évre kitűzött gazdálkodási tervét: az értékesítési árbevétel legkevesebb tíz százalékkal 29,5 milliárd euróra emelkedik, a nyereségkulcs pedig átlépi a 10 százalékos határt.

A Continental tevékenységét a fogyasztáscsökkentő gumiabroncsok mellett az elektromos mobilitási technológia új alkatrész igényeinek kielégítésére összpontosítja. Ennek keretében a konszern az IAA idejére már meg is kezdte egy ritkaföldfémeket nem igénylő villanymotor sorozatgyártását. A hajtóművet a Continental közleménye szerint a Renault modellpalettájában alkalmazzák majd. A Continental mintegy kilencven hasonló részegység sorozatgyártási megrendelést kapott 17 további autógyártótól.

A hannoveri konszern a biztonságtechnika terén is erősíteni kívánja profilját, például fékrásegítő berendezések, akadályok távolságának meghatározására alkalmas sztereó video berendezések, illetve "gondolkodó gázpedálok" gyártásában.

A Continental dolgozik okostelefonokkal interaktív autótechnológiai és adatátviteli alkalmazások kifejlesztésén is. Elmar Degenhart megfogalmazása szerint "hálózatba kötjük az autót még a külvilággal is".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.