2,5 milliárd euró

Az oroszok átütemezik a ciprusi adósságot

Ciprus azt kérte Moszkvától, hogy ütemezze át a 2011-ben felvett és eredetileg 2016-ban lejáró adósságot, és csökkentse a kamatot.

2013.04.09 16:42MTI

Oroszország átütemezi Ciprus vele szemben fennálló 2,5 milliárd euró adósságát.

Ezt Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter jelentette be kedden azután, hogy hétfőn hasonló bejelentést tett Németországban Vlagyimir Putyin államfő.

A pénzügyminiszter elmondása szerint Ciprus azt kérte Moszkvától, hogy ütemezze át a 2011-ben felvett és eredetileg 2016-ban lejáró adósságot, s csökkentse a kamatot 4,5 százalékról 2,5 százalékra.

Anton Sziluanov azt mondta, hogy az adósság átütemezése nagy valószínűséggel a ciprusi kérésnek megfelelően történik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.