3 éves futamidőre

Az IMF 1 milliárd euróval járul hozzá a ciprusi mentőcsomaghoz

A Nemzetközi Valutaalap 1 milliárd euróval járul hozzá a 10 milliárd eurós ciprusi nemzetközi mentőcsomaghoz.

2013.04.03 13:24MTI

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint az IMF igazgatótanácsa várhatóan május elején adja hozzájárulását a három év futamidejű hitel folyósításához. A közlemény szerint az IMF szakértői csoportja megegyezett a ciprusi hatóságokkal egy olyan programban, amely egyaránt élvezi a valutaalap, az Európai Unió és az Európai Központi Bank támogatását. 

A megállapodás értelmében Ciprus 2018-ig a hazai össztermék (GDP) 4,5 százalékának megfelelő takarékossági programot hajt végre, azon a programon felül, amely 2015-ig a GDP 5 százalékát kitevő megtakarítást irányoz elő. További 2 százalék származik abból, hogy a társasági adó 10 százalékról 12,5 százalékra, a kamatadó pedig 15 százalékról 30 százalékra emelkedik. A közlemény "kihívásnak" minősíti a programot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.