Európai uniós fejlesztések nyílt napja

Nézze meg, hova kerülnek az EU-s pénzek

Megtekinthető a 4-es metró Tétényi úti állomása, a Várkert Bazár tervezett rekonstrukciója, vagy akár a Korda Filmpark etyeki látogatóközpontja - csak ma.

2013.03.02 10:50MTI

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hagyományteremtő szándékkal országos nyílt napot rendez ma a jelentősebb európai uniós fejlesztések bemutatására.

A rendezvény keretében országszerte mintegy 30 olyan beruházást láthatnak az érdeklődők, amelyek egyébként zárva vannak a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjeggyel tekinthetők meg.

A nyílt nap keretében látogatható beruházások között található kulturális, turisztikai, tudományos célú vagy infrastrukturális fejlesztés.

Megtekinthető lesz például Budapesten a 4-es metró Tétényi úti állomása, a Várkert Bazár tervezett rekonstrukciója, a Liszt Ferenc Zeneakadémia egyik megújult épülete.

A nyílt napon a megyékben látogatható lesz többek között a Korda Filmpark etyeki látogatóközpontja, a lőkösházi Vásárhelyi-Bréda kastély, a fertődi Esterházy-kastély, valamint a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és a Kodály Központ.

A természetbarátoknak a Tisza-tavi Ökocentrum, az Ipolytarnóci Ősmaradványok, a hortobágyi Puszta Szafari vagy a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje kínál időtöltést.

Az érdeklődők olyan egyedi, környezettudatos fejlesztéseket is megtekinthetnek, mint a Pannonhalmi Főapátság területén lévő biomassza fűtőmű, amely a megújuló energiaforrásokat használja fel az apátság hőellátására, vagy a székesfehérvári Adu Develop Kft. ultrahangos PET hulladék újrahasznosítási technikája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.