A küldöttség jövő héten érkezik Kijevbe

Ukrajna 15 milliárd dollár IMF-hitelről tárgyalna

Ukrajna 15 milliárd dollár hitelről kíván megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amelynek a küldöttsége a jövő héten tárgyal Kijevben.

2013.01.14 15:25MTI

Ukrajnának idén 9,1 milliárd dollár külföldi adósságot kell rendeznie a tavalyi 6,5 milliárd dollár után. A 9,1 milliárd dollárból 6,4 milliárd dollárt az IMF-nek kell visszafizetnie.
   
Az IMF 2011 márciusban leállította a 2010 júliusában indított 15,5 milliárd dolláros ukrán hitelprogramot, mert az ország kormánya elutasította több népszerűtlen megszorító intézkedés bevezetését. Ezek közül néhányat azóta jóváhagyott a parlament, így a nők nyugdíjkorhatárának 55-ről 60 évre emelését.
   
Ukrajna továbbra is adós azonban a lakossági gázár emelésével. A népszerűtlen intézkedés az IMF szerint elengedhetetlenül fontos a költségvetési hiány mérséklése érdekében. A január 24-én kezdődő ukrán-IMF megbeszélések középpontjában várhatóan épp ez a kérdés áll majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.