Az IMF figyelmeztet

Moszkva folytatja a fehéroroszországi hitel folyósítását

Az Oroszország vezette nemzetközi EuroAsEs alap rövid időn belül átutalja a Fehéroroszországnak tavaly jóváhagyott hitel újabb, 440 millió dolláros részletét - jelentette be Nagyezsda Jermakova, a fehérorosz jegybank igazgatótanácsának vezetője szerdán.

2012.12.26 17:59MTI

A súlyos gazdasági és pénzügyi gondokkal küszködő Fehéroroszország számára az orosz irányítás alatt álló, a Független Államok Közössége (FÁK) által felállított EuroAsEs hárommilliárd dollár mentőcsomagot különített el, amelyet három év alatt utal át.

Nagyezsda Jermakova szerdán bejelentette azt is, hogy Minszk új hitelmegállapodásról tervez tárgyalásokat kezdeni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tavasszal.

Fehéroroszország tavaly már próbálkozott az IMF-nél, amely azonban nemet mondott. Az elutasítást akkor azzal indokolta, hogy "hiányzik az elkötelezettség, egyebek között a legmagasabb szinteken, a makrogazdasági stabilizáció és a szerkezeti reformok végrehajtása iránt".

Miután nem volt esély a megállapodásra, Fehéroroszország eladta a Beltransgaz gázvezeték üzemeltető cégének másik felét is az orosz Gazpromnak 2,5 milliárd dollárért a múlt év végén.

Az idén októberben az IMF arra figyelmeztette Fehéroroszországot, hogy ismét megingott a pénzügyi stabilitása, és felszólította a fehérorosz kormányt arra, hogy szigorúbb költségvetési politikát folytasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.