Megerősítés

Franciaország továbbra is "AAA" a Fitch-nél

Megerősítette Franciaország lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolásait pénteken a Fitch Ratings.

2012.12.14 10:40MTI

A nemzetközi hitelminősítő közölte ugyanakkor, hogy a hosszú távú osztályzatra érvényes negatív kilátás "50 százaléknál valamivel nagyobb" eséllyel jelzi Franciaország egy éven belüli leminősítésének lehetőségét.

A másik két globális hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Standard & Poor's már megvonta Franciaországtól az "AAA" - illetve a Moody's módszertanában "Aaa"-val jelölt - elit államadós-osztályzatot.

Franciaország az intézményi kötvénybefektetők szempontjából így már kikerült az "AAA/Aaa" osztályzatú államadósok köréből, a befektetési alapok ugyanis általában azokat a szuverén adósokat tekintik ebbe az elit osztályzati kategóriába tartozónak, amelyekre legalább két hitelminősítő ilyen besorolást tart érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.