Lehetséges legjobb

Fitch: továbbra is "AAA" a német államadós-besorolás

Megerősítette Németország lehetséges legjobb, stabil kilátású "AAA" államadós-besorolását szerdán a Fitch Ratings.

2012.08.08 16:32MTI

A nemzetközi hitelminősítő a megerősítéshez fűzött londoni elemzésében kiemelte, hogy Németország az egyetlen a legnagyobb fejlett ipari gazdaságok közül, ahol az idei első félévben alacsonyabb volt a munkanélküliség, mint 2007-ben, a globális pénzügyi válság elhatalmasodása előtti utolsó évben.

Más hitelminősítők megítélése szerint mindazonáltal Németország kockázati környezete is romlik. A Moody's Investors Service a múlt hónapban leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az addigi stabilról Németország "Aaa" szintű kormánykötvény-osztályzatának kilátását, az euróövezeti adósságválság "egyre bizonytalanabb" kimenetelére és a görög eurótagság megszűnésének megnövekedett kockázatára, illetve az e fejleményből Németországra háruló potenciális költségekre hivatkozva.

A Moody's a nagy nemzetközi hitelminősítők közül elsőként adott negatív kilátást az euróövezeti adóskockázati megítélés szempontjából alapmércének tekintett német szuverén adósosztályzatra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.