Jelentős összeg

PSZÁF: az év végére eltűnik a biztosítók nyeresége

A biztosítók a harmadik negyedévben 1,7 milliárd forint nyereséget értek el, de a negyedik negyedévben eltűnik a nyereségük, amely a különadó nélkül szeptember végén 8,3 milliárd forintot tett volna ki.

2012.11.26 12:41MTI

Az adatok a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján, a biztosítókról szóló gyorsjelentésben olvashatók. A harmadik negyedévet az életbiztosítások gyorsuló ütemű visszaesése, míg a nem életbiztosítások enyhe emelkedése jellemezte. A befektetési egységhez kötött (unit linked) életbiztosításoknál volt a legdrasztikusabb a visszaesés. 

A negyedéves 12,5 milliárd forintos díjbevételhez 18,5 milliárd forint kifizetés társult. Az e biztosításokban felhalmozott megtakarítás viszont nem csökkent, mivel a hozam 21 milliárd forinttal, 920 milliárdra emelte a megtakarításokat. A nem életbiztosítások száma az első negyedévben érte el a mélypontot, 9,19 millió darabbal. A harmadik negyedév végén viszont már 9,26 millió volt a szerződések száma. A jelentés szerint már nemcsak a járműbiztosítások növelték a darabszámot, hanem enyhe növekedés volt megfigyelhető az egyéb nem életbiztosításoknál is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.