Tőzsde

Vegyesen zárt Ázsia

Kedvező kínai feldolgozóipari adatok hatására erősödtek csütörtökön a legfontosabb ázsiai részvénypiacok.

2012.11.22 09:05MTI

A piaci optimizmust az okozta, hogy a HSBC Holdings PLC által készített kínai feldolgozóipari index értéke októberben tizenhárom hónapos csúcsot jelentő 50,4 pontra nőtt az előzetes adatok szerint a szeptemberi, végleges 49,5 pontról. A mutató 50 feletti értékei az ágazat bővülését jelzik, míg az ennél alacsonyabbak a tevékenység visszaesését. 

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,6 százalékkal, hat és fél hónapos napi zárócsúcsra, 9366,80 pontra erősödött. Az átfogóbb Topix 1,2 százalékkal 776,43 pontra nőtt. Lendített a japán piacon az is, hogy tovább gyengült a japán fizetőeszköz. Így a nap nyertesei között elsősorban az ebből hasznot húzó, kivitelre termelő autóipari és elektronikai vállalatok voltak. 

Szöulban a Kospi 0,8 százalékkal 1899,50 pontra nőtt. A Samsung Electronics 2,4 százalékos napi emelkedéssel, történelmi csúcson zárt a társaság okostelefon üzletágának kedvező jövedelmezőségi kilátásairól szóló hírek nyomán. A Shanghai Composite alacsony forgalom mellett 0,7 százalékos mínuszban zárt. Az európai tőzsdenyitás előtt nem sokkal a hongkongi HSI 1,01 százalékos többlettel 21 741,00 ponton állt, míg Mumbaiban, India pénzügyi központjában a Sensitive 0,19 százalékos napi emelkedéssel 18 495,44 pont volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.