Szeptemberben

Csökkent az építőipari termelés az Unióban

Szeptemberben csökkent az építőipari termelés volumene az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt, miután a megelőző két egymást követő hónapban növekedett.

2012.11.19 12:47MTI

Az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) hétfőn közölt adatai szerint a termelés 1,4 százalékkal esett az előző hónaphoz képest az euróövezetben és 1,8 százalékkal az egész Európai Unióban. Éves összehasonlításban 2,6, illetve 5,8 százalék volt a visszaesés.

A legnagyobb csökkenést Portugáliában regisztrálták, 13,4 százalékot, majd Olaszország és Románia következik 8,0 és 4,0 százalékos visszaeséssel.

Az uniós tagországok közül Szlovéniában nőtt a legjobban az építőipari vállalatok teljesítménye, 17,1 százalékkal, Németország messze lemaradva 2,7 százalékos növekedéssel a második helyen áll.

Az Eurostat jelentésében még nem szerepel magyar adat. A KSH hétfői jelentése szerint a magyar építőipari termelés volumene szeptemberben 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és szezonálisan kiigazítva 5,1 százalékkal volt nagyobb az augusztusinál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.