Ismét ezer milliárd dollár fölött

USA - Ilyen hosszan tartó költségvetési hiányra még nem volt példa

A kongresszus költségvetési hivatalának (CBO) kedden ismertetett előrejelzése szerint az amerikai szövetségi költségvetés hiánya az idén is ezer milliárd dollár feletti lesz, már a negyedik egymást követő évben haladja meg ezt a szintet.

2012.01.31 18:38MTI

A CBO szerint a szeptember végén záródó évben a költségvetési hiány 1,079 ezer milliárd dollár lesz. Ez némileg kisebb a tavalyinál, de meghaladja az augusztusban előre jelzett 973 milliárd dollárt.
   
A szeptemberrel záródott 2011-es költségvetési évben a halmozott hiány 1.296 milliárd dollár volt, a harmadik egymást követő évben haladta meg az ezer milliárd dollárt a deficit. 2009-ben rekordszintű, 1.420 milliárd dollár volt a hiány, 2010-ben pedig 1.294 milliárd dollár.
   
A folyó költségvetési év decemberrel záródott első három hónapjának halmozott hiánya 321,74 milliárd dollár volt, mintegy 47 milliárd dollárral alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Az amerikai költségvetés decemberben már 39. hónapja volt folyamatosan deficites, ilyen hosszan tartó hiányra még nem volt példa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.