Drónok válthatják le az emberi kézbesítőket

Hamarosan megugrik a postás-munkanélküliség?

Drónokat terveznek bevetni az Egyesült Arab Emírségekben hivatalos iratok és egyéb küldemények kézbesítésére.

2014.02.12 22:35MTI

A pilóta nélküli repülőgépek polgári célú használatának szorgalmazása egy széles körű kormányzati kampány része, amellyel az állampolgároknak nyújtott szolgáltatásokat kívánják javítani különböző technológiai újítások segítségével.

Az Egyesült Arab Emírségek - amely élenjár a vezető technológiák meghonosításában - egymillió dolláros nemzetközi versenyt írt ki, hogy megtalálják a drónok leginnovatívabb bevetési módját az emberek életének megkönnyítésére.

"El akarjuk érni az embereket, mielőtt ők érnek el minket" - magyarázta a nagyratörő terveket Sejk Mohamed bin Rasíd Ál Maktúm, az Emírségek alelnöke. "Időt akarunk megtakarítani, a távolságokat lerövidíteni, növelni a hatékonyságot és megkönnyíteni a szolgáltatásokat" - tette hozzá.

Noah Raford, a miniszterelnöki hivatal amerikai tanácsadója elmondta, hogy az öbölmenti országban már kísérleteznek különböző prototípusokkal, amelyekkel hivatalos papírokat, például személyi igazolványokat és vezetői engedélyeket tudnak kézbesíteni az állampolgároknak.

Raford úgy fogalmazott, "a kormány már a jövő év elején szeretne repkedő drónokat látni az égen". A gépek az elképzelés szerint ujjlenyomat- és szemazonosító biztonsági rendszerekkel lesznek ellátva a szállítmányok védelme érdekében. Egy dubaji technológiai konferencián bemutatott videón látni, ahogy valaki okostelefonon keresztül megadja lakcímét, majd átveszi a házához repülő dróntól személyi igazolványát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.