Szökőárban

Halak "csónakáztak" Amerikába

Több ezer kilométert tett meg öt hal egy sodródó csónakban a Csendes-óceánon. Az öt és fél méter hosszú ladik Japánból szabadulhatott el a 2011. március 11-ei földrengést követő szökőárban.

2013.04.06 01:29MTI

A csíkos csőrhalak, amelyek a csónak aljában összegyűlt vízben szelték át a tengert, csak Japán és Hawaii parti vizeiben élnek. A csónakot Japánban lajstromozták, így valószínű, hogy a halak onnan utaztak két éven át - írta a LiveScience című amerikai tudományos hírportál. 

Az öt hal közül négyet elaltattak a kutatók, hogy megvizsgálják őket, egyet viszont meghagytak, a túlélő most Oregon államban úszkál egy akváriumban. Az öt halon kívül eddig százhetvenöt különféle élőlényfaj képviselői - köztük barna algák, rózsaszín kagylók, rákszerű élőlények - érkeztek az Egyesült Államok nyugati partjaihoz Japánnál a Csendes-óceánba került roncsdarabokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.