Előtte komplikációk voltak

Négyes végtagátültetést hajtottak végre Törökországban

Először hajtottak végre a világon négyes végtagátültetést török orvosok.

2012.02.26 16:37MTI

Egy húsz órán át tartó műtét során egy fiatalember kapott két-két kezet és lábat az ankarai Hacettepe Egyetem klinikáján - jelentette az Anatolia hírügynökség.

"Egy ilyen nagyszabású operáció során a beteg testének több mint 50 százaléka megváltozik - idézte a hírügynökség Murat Tuncer professzort, az egyetem rektorát.

A beteg jelenleg is folyamatosan vért és plazmát kap, hogy sikerüljön túlvészelni a kritikus első 24 órát - tette hozzá.

Elmondta, egy másik műtét során a sebészcsapat egy arcátültetést is végrehajtott pénteken, ez volt a második ilyen jellegű műtét Törökországban.

Egy hónappal ezelőtt szintén török orvosok hajtották végre a világ első hármas végtagátültetését: egy 34 éves férfi két karját és egyik lábát pótolták az antalyai Akdeniz Egyetem kórházában. Később azonban komplikációk léptek fel a betegnél és a lábat el kellett távolítani. Ugyannak a donornak, egy 19 éves férfinak az arcát is átültették át egy másik páciensre. Ez volt az első törökországi arcátültetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.