A Nemzetközi Űrállomásra indul

Novemberben fellövik a SpaceX Dragon űrhajóját

Teherszállító próbamisszióra küldik november 30-án a Dragon űrhajót, amely több mint egy héttel elindítása után rákapcsolódik a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

2011.08.16 08:05MTI

Az Egyesült Államok Nemzeti Űrhajózási és Űrkutatási Hivatala (NASA) azt tervezi, hogy űrsikló-flottájának idei "nyugállományba helyezése" után négy-öt évvel a SpaceX-hez hasonló, teher- és utasszállító űrhajók kifejlesztésén dolgozó amerikai magánvállalatokat bízza majd meg asztronautái és a felszerelésük szállításával.

Addig az orosz Szojuz űrhajókon bérel helyet magának.
   
A Dragon volt az első magánűrhajó, amely tavaly decemberben Föld körüli pályára állt, majd visszatért. A tesztrepülésen a Dragonnal dokkolási manővereket is szimuláltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.