A börtönbe bicilkizte magát

Cipollinit elítélték adócsalásért

Adócsalásért 22 hónapos börtönbüntetésre ítélték hazájában Mario Cipollinit, az olaszok immár visszavonult országúti kerékpárosát.

2009.04.20 07:02MTI

A La Gazzetta dello Sport vasárnapi beszámolója szerint a 42 éves világbajnok 2003-ban és 2004-ben összesen 1,9 millió euróval károsította meg az államkincstárt, miután állandó lakhelyeként Monte-Carlót jelölte meg, miközben valójában az olaszországi Luccában élt.

A 2005-ben visszavonult versenyző a Giro d,Italián rekordot jelentő 42 szakaszt nyert, a Tour de France-on 12-t, a Vuelta a Espanán pedig hármat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.