Sport

Kick-box vk - Kilenc magyar aranyérem Budapesten

A házigazda magyarok kilenc arany-, 15 ezüst- és 16 bronzéremmel zárták a budapesti BOK-csarnokban rendezett kick-box világkupát, amelyen ötven ország 2700 versenyzője szerepelt.

2024.06.17 14:26MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint pointfightingban a plusz 94 kilogrammos Nagy Zalán és csapatban a Halker-Király Team diadalmaskodott. Kick-lightban a 63 kilós Enyingi Ádám, a 65 kilós Mezei Nikolett, valamint a plusz 70 kilós Korcsok Nikolett szerezte meg az első helyet. A formagyakorlatban a Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor vegyes csapat, a zenés fegyveres kategóriában Schersing András, illetve a Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor vegyes csapat végzett az élen, míg K1-ben a 91 kilogrammos súlycsoportban Szabó-Tóth Dávid.

"A magyar szerepléssel kapcsolatban elégedett vagyok, hiszen ha az összes szabályrendszerben végigvesszük a hazai éremszerzőket, akkor elég színes a paletta" - fogalmazott Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke.

Hozzátette: a nagy létszám miatt nagyon nehéz volt a szervezés, a 2700 induló mérlegelése, szállásolása, zökkenőmentes versenyeztetése a világ bármely pontján dolgozók becsületére válna, ezenkívül ha így nő a magyar vk iránti érdeklődés, akkor a jövőben plusz fél vagy egy teljes versenynapot kell majd beiktatniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.