Sport

Bácsfeketehegy lovasa nyerte meg a Vajdasági Vágtát

Koncz Dorottya Bácsfeketehegy színeiben nyerte meg Hűség nevű lovával a tizenkettedik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Szabadkán szombaton.

2024.05.25 19:28MTI

Második a korábbi kétszeres győztes Földes Luca lett Fantáziával, harmadikként pedig Zboray Viktória ért célba Adorján színeiben Licinio London hátán.

Ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot Domján Korina nyerte meg Bohóc nevű lován Kishegyes lovasaként.

A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenhárom felnőtt és öt kishuszár nevezett be.

A Vajdasági Vágta a Nemzeti Vágta előfutama, a továbbjutók Szilvásváradon állhatnak majd rajthoz ősszel. A Nemzeti Vágtát eddig négyszer nyerte meg vajdasági lovas.

A futamok mellett lovasbemutatót, díjugrató- és díjlovagló bemutatót, csikósbemutatót, római kocsik versenyét, néptáncprodukciókat, régi mesterségek vásárát és főzőversenyt is rendeztek, valamint széles körű gasztronómiai és kézműves kínálat várta a látogatókat. A nap zárásaként a Rátonyi Róbert Színház művészei léptek fel a vajdasági eseményen.

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a helyszínen azt mondta, hogy a Vajdasági Vágta igazán közösségépítő rendezvény.

"Olyan, mint a mi közösségünk, senkit nem rekesztünk ki, ugyanakkor büszkék vagyunk értékeinkre, büszkék vagyunk hagyományainkra", és szeretnénk azokat továbbvinni - hangsúlyozta.

A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.