Sport

A budapesti világbajnokságon búcsúzik az Európa-bajnok magyar táncpáros

Idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének, a WDSF Professzionista latin világbajnokságnak.

2024.02.28 22:30MTI

A márciusi budapesti világbajnokságon fejezi be pályafutását a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina táncpáros, amely kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer Európa-bajnok lett, a világjátékokon pedig többször is döntős volt.

A Magyar TáncSport Szakszövetség szerdai közlése szerint idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének, a WDSF Professzionista latin világbajnokságnak. A versenynek a Ludovika Aréna ad otthont, ahol március 23-24-én, a vb-vel egy időben a magyar bajnokságot is megrendezik.

"A mintegy 1300 férőhelyes aréna a két nap alatt fogadja a világ legjobb latintáncosait, valamint a hazai bajnokság 20 kategóriájának legjobb versenyzőit a gyermek kategóriától egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig" - mondta Zsámboki Marcell, a hazai szövetség elnöke.

"A világbajnokságra a nemzetközi szövetség, azaz a WDSF 10 magasan kvalifikált pontozóbírót küld hazánkba, a magyar színeket Tóth István képviseli majd" - tette hozzá az elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.