Sport

Vizes vb - Mihók Attila szerint példamutató csapattá vált az együttes

Elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott.

2024.02.12 19:49MTI

Mihók Attila, a világbajnoki elődöntős és immár biztos olimpiai résztvevő női vízilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya szerint az elmúlt időszakban példamutató csapattá vált az együttes, amely hétfőn a címvédő és Európa-bajnok hollandok legyőzésével került a négy közé a dohai tornán.

"Mindenki tudja milyen messziről, mélyről indultunk, komoly nehézségeken ment át ez a csapat mentálisan és fizikálisan egyaránt. Köszönöm a játékosaimnak, hogy hittek abban, amit mi úgy hívunk, az érem másik oldala. Vették a fáradtságot és az akaratot ahhoz, hogy az emberi kapcsolatok szintjén is példamutató csapattá váljanak. Ez a mai siker talán ebből fakadt" - nyilatkozta a találkozót követően Mihók Attila a vegyes zónában.

A szakember elmondta, rendkívül intenzív két hónap eredménye a megszerzett az olimpiai kvótát, amelynek kivívása az elsődleges feladata volt az irányítást a fukuokai vb után átvevő szakmai stábnak.

"Most picit ünneplünk, de holnap reggeltől más feladatokra koncentrálunk. Eddig az olimpiára szerettünk volna kijutni, most viszont világbajnoki érmet akarunk nyerni, lehetőleg minél fényesebbet" - mondta Mihók Attila, aki hozzátette, nem foglalkozott azzal, hogy a gyengén sikerült eindhoveni Európa-bajnokság után - ahol ötödik lett a csapat - sok kritikát kapott.

Az MTI érdeklődésére elárulta, mivel négy játékosa is kipontozódott - Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Leimeter Dóra - gyakorlatilag nem volt "választása", hogy kikre bízza az ötmétereseket, hiszen Vályi Vanda egy kisebb könyöksérüléssel játszik a tornán.

A mérkőzés egyik legnagyobb gólját Gurisatti Gréta lőtte, aki úgy érezte, nem veszíthetik el a találkozót:

"Azt éreztem végig, hogy jobban megérdemeljük, annyira jó volt a védekezésünk. Sokkal több fórt kaptak, ezt folyamatosan kivédekezni óriási dolog volt úgy, hogy nálunk a végén négyen pontozódtak ki, azaz sokkal több oxigént használtunk el" - mondta Gurisatti, aki megjegyezte, az a magyar játékos, aki ilyen szívvel tud harcolni, az a végén is be fogja lőni az ötméterest, és így is lett. Hozzátette, az Eb óta véleménye szerint egyetlen csapat sem dolgozott annyit, mint a magyar.

"Amilyen mélységből indultunk, ez most annyira gyönyörű. És még nincs vége, mert megjöttek a magyarok" - nyilatkozta Gurisatti utalva a Valmar és a Hősök zeneszámára, amely a győztes magyar meccsek után a hangszórókból szól.

Talán az egész vb egyik legszebb védekezését mutatta be a találkozón Garda Krisztina, aki a magyarok első találatát lőtte a 13-12-re megnyert összecsapáson:

"Szenzációs meccs volt, egy óriási csapatmunka. A védekezésbe beletettük a szívünket és lelkünket, támadásban pedig szenzációs gólokat lőttünk. Egy pillanatra sem bizonytalanodtunk el, és a végén is úgy voltunk vele, hogy ez bizony a mi meccsünk, akármi van" - mondta az MTI-nek Garda, aki hozzátette, külön örül annak, hogy a négybe kerüléssel biztosították az olimpiai részvételt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.