Gyász

Elhunyt Petrekanits Máté 107-szeres válogatott röplabdázó

Hetvenhárom éves korában elhunyt Petrekanits Máté 107-szeres válogatott röplabdázó, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője.

A Magyar Röplabda Szövetség honlapja szerdán felidézi, hogy a kedden elhunyt Petrekanits 1949. július 3-án született. Baján kezdett röplabdázni, majd a Testnevelési Főiskolán folytatta, ahonnan bekerült a válogatottba is. A nemzeti csapatban 107 alkalommal lépett pályára 1968 és 1975 között.

Tagja volt az 1966-os budapesti junior Európa-bajnokságon ötödik helyezett együttesnek. A felnőttek között szerepelt az 1970-es világbajnokságon (11. hely), valamint az 1971-es és 1975-ös Európa-bajnokságon (5. és 11. hely).

A főiskola elvégzése után 1980-ig a Bp. Honvéd SE-ben játszott, majd élsportolói pályafutását követően a Pénzügyőr SE-ben röplabdázott még több évtizedig.

Később a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Terhelésélettani Laboratórium vezetője volt. A terhelésdiagnosztika tantárgy oktatója, a Magyar Élettani Társaság, a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai tudományos bizottsága, a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottsága és a Magyar Edzők Társaságának elnökségi tagja volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.