Küzdősport

Sporttörténelmi magyar Eb-arany ju-jitsuban

Megszületett a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség első felnőtt Európa-bajnoki aranyérme: a sporttörténelmi siker Szekeres Ákos nevéhez fűződik, aki a Banja Lukában megrendezett kontinensviadalon földharcban lett első.

2017.06.07 10:20MTI

A japán eredetű küzdősport bosznia-hercegovinai Eb-jén a magyar színeket kilenc sportoló képviselte klasszikus ju-jitsu küzdelem, földharc és páros önvédelem versenyszámokban. Közülük földharcban, a 85 kilogrammos súlycsoportban Szekeres Ákos 19 fős mezőnyben szerzett Eb-aranyat - a Nemzeti Versenysport Szövetség szerdai tájékoztatása szerint.

A ju-jitsuban és cselgáncsban egyformán feketeöves sportoló a selejtezők során mindkét ellenfelét fojtással kényszerítette feladásra. Az elődöntőben nagy csatában egy kétpontos földre vitellel győzött egy horvát ellen, majd a döntőben hátsó fojtással kerekedett felül svájci riválisán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.