Entré

Eb-selejtező - Telt ház előtt debütál Dujshebaev

Több mint kétezer szurkoló előtt mutatkozik be szerdán Miskolcon a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként Talant Dujshebaev.

2014.10.28 09:47MTI
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A kirgiz-orosz-spanyol szakvezető a portugálok elleni Európa-bajnoki selejtezőn ül először a magyar kispadon, ő az első külföldi kapitány a csapat történetében.

Dujshebaevet azzal az egyértelmű szándékkal nevezték ki, hogy juttassa ki a válogatottat a 2016-os lengyelországi kontinensviadalra, majd a 2016-os riói olimpiára.

Most az első feladata az, hogy a gárda szerdán Miskolcon győzze le a komoly nemzetközi eredményekkel nem rendelkező, ugyanakkor néhány jó képességű játékossal felálló portugálokat, majd vasárnap nyerjen Kijevben az ukránok ellen. A kvartett tagja még az orosz csapat is. A csoportokból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

Az e heti párharcokban sérülés miatt nem vehet részt Nagy László, Harsányi Gergely és Lékai Máté.

A 18 fős magyar keret:

kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred) jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya) jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged) irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred) beállók: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó) balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia) balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

Az 5. selejtezőcsoport programja:

1. forduló: Magyarország-Portugália, szerda 20.30, Miskolc Oroszország-Ukrajna - az ukrán politikai helyzet miatt április 28-ra halasztva

2. forduló: Ukrajna-Magyarország, vasárnap, 17.00, Kijev Portugália-Oroszország, vasárnap 17.00, Vila Nova de Gaia

3. forduló (2015. április 29-30.): Oroszország-Magyarország Ukrajna-Portugália

4. forduló (2015. május 2-3.): Magyarország-Oroszország Portugália-Ukrajna

5. forduló (2015. június 10-11.): Portugália-Magyarország Ukrajna-Oroszország

6. forduló (2015. június 13-14.): Magyarország-Ukrajna Oroszország-Portugália

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.