Bajnokok Ligája

Wenger szerint a bíró ölte meg a meccset

Alapvetően Nicola Rizzolit, az Arsenal kapusát kiállító olasz játékvezetőt okolta Arséne Wenger, a londoniak mestere azért, mert csapata hazai pályán 2-0-ra kikapott a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első, szerda esti összecsapásán.

2014.02.20 11:17MTI
freedigitalphotos.net

Wojciech Szczesnyt 0-0-ás állásnál, a 38. percben küldte le a pályáról a bíró, úgy ítélve meg, hogy piros lapot érően szabálytalankodott a németek kapura törő holland szélsőjével, Arjen Robbennel szemben.

"A játékvezető olyan döntést hozott, amellyel alapjában megölte a meccset" - nyilatkozta az Ágyúsok francia vezetőedzője, aki szerint jogtalan volt a büntető, s bírálta a szerinte sokszor túlzottan keményen futballozó és szabálytalan eszközöket gyakorta használó rivális játékstílusát is.

"Olyan faultokat voltunk kénytelenek elszenvedni, amilyenek nem használatosak a Premier League-ben" - mondta a meccs után, amelyen amúgy az ominózus tizenegyest David Alaba elhibázta, a háló helyett a kapufára lőve a labdát.

Előtte az Arsenal is büntetőt rontott, pontosabban Mesut Özil kísérletét német válogatottbéli csapattársa, Manuel Neuer hárította. Miután tízfősre csökkent, a találkozó első részében ellenfelénél jobban futballozó angol együttes már nem tudott mit kezdeni a BL címvédőjével, amely kétszer is betalált a csaknem hatvanezer szurkoló által megtöltött Emirates Stadionban.

"Teljesen megváltoztatta a mérkőzést a kiállítás - ismerte el a Bayern katalán szakvezetője, Pep Guardiola is, aki azonban úgy vélekedett, hogy a csapata javára megítélt tizenegyes teljesen jogos volt. - Persze sosem könnyű úgy játszani, hogy kilenc mezőnyjátékos szállja meg saját tizenhatosát, de volt türelmünk kivárni a lehetőségeket."

Guardiola egyszersmind arra intett, hogy a visszavágó még hátravan, és nem elég Müchenben csak az előny tartására törekedni. "Ha így teszünk, bármi megtörténhet, de úgy gondolom, hogy nem ezt az utat választjuk, hanem győzelemre törünk majd odahaza is" - jelentette ki. Akárcsak Londonban, a szerdai BL-játéknap másik összecsapásán, Milánóban is vendéggyőzelem született.

A házigazda AC Milant az Atlético Madrid - a 83. percben esett góllal - gyűrte le 1-0-ra, így a Bayernhez hasonlóan igen előnyös helyzetből várhatja a március 11-i visszavágót.

"Nagy lépés tettünk előre, hogy továbbjussunk, ám még hátravan az újabb csata a Calderón Stadionban. Hangsúlyoznom kell: jó eredményt értünk el, de nem bízhatjuk el magunkat" - jelentette ki Diego Simeone, a spanyol csapat argentin vezetőedzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.