Női kézilabda

Hangulatképek: Újvidék egy estére újra magyar város lett - magyar-román kézi Vb

Újvidék egy estére ismét magyar üdvrivalgásoktól, tapstól és hangorkántól zengett, miközben a lelátó piros-fehér-zöldbe öltözött. Egy este, amikor megint kiderült: vereség és vereség között lényeges különbség lehet.

Képekért kattintson ide! képgaléria

2013.12.13 07:36ma.hu
Fotó: ma.hu, további fotók a képre kattintva

Ünnepre készült többezer magyar kézilabda drukker. A Női Kézilabda-világbajnokság magyar-román csoportrangadójára a hétköznap ellenére elképzelhetetlenül sok magyar utazott el Újvidékre. A röszkei határátlépőn magyar nemzeti mezek és zászlók tömkelege futott egymásba, és még a szerb hivatalos szervek időhúzó taktikája sem tántoríthatta el honfitársainkat.

A vajdasági város utcáin aztán a korán érkező szerencsések zászlóstul sétálhattak, míg a később érkezők a csarnokban találkozhattak a magyarokkal, és nem kevés románnal is. Azért a túlerő egyértelműen a magyar oldalra billent, botrányról ezúttal szó sem volt, a rendőri beavatkozásra – bár sokan várták – annak ellenére nem került sor, hogy a két tábort nem választották el egymástól a bátor rendezők.

A hideg futkosott az ember hátán, amikor a lányok befutottak a pályára, többezer magyar szájából zengett a „ria-ria-Hungária!”. A csapat a közönséggel együtt szárnyalt az első félidőben, a végül csak két gólos előnyt kisebb buta hibákkal hozta össze válogatottunk.

Fotó: ma.hu, további fotók a képre kattintva

A lelátó izzott, és kisebb verbális konfliktusoktól eltekintve békésen tombolt egymás mellett magyar és román. A második játékrészben sajnos egyértelműen keleti szomszédunk akarata érvényesült, a végén csak a gólkülönbség volt kérdéses. Végül néggyel nyertek a románok, és hogy mekkora győzelem volt ez számukra, azt jól mutatta csapat és tábor közös ünneplése.

Ami a mieinket illeti: bár a győzelem nem volt elérhetetlen távolságban, csütörtök este nem Tomoriék napja volt. Folytatás pénteken Németország ellen. A románok elleni találkozó lényegét egy szurkoló fogalmazta meg jól: „csak kicsit vagyok szomorú a vereség miatt, de elkeseredett nem. Mert láttam a lányok szemében a szomorúságot, azt, hogy megviselte őket a mai eredmény.

Bukarestben az ottani zakó után semmi ilyet nem láttam focistáink szemében, sőt, napokig fel voltak háborodva, hogy bárki kritikával merte illetni őket a lélektelen játékukért. Ma visszakaptam a hitemet, hogy igenis magyar emberek képesek küzdeni, harcolni, egymásért, a szurkolókért, a hazáért. És bár kikapni lehet, de veszíteni csakis büszke fejjel! Ez nekem többet ér két pontnál…”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.