Bundabotrány

MTK-meccset manipulálhattak 2011-ben

A szlovák rendőrség őrizetbe vett két futballistát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még 2011-ben az MTK, valamint a cseh Bohemians elleni barátságos mérkőzések eredményét is manipulálták.

2013.11.25 18:14MTI

A hatóság közleménye szerint a két játékos minimum ötezer eurót (körülbelül másfél millió forint) kapott azért, hogy együttesük a magyar csapat elleni, 2011. február 1-jén lejátszott találkozót legalább két góllal elveszítse úgy, hogy a kék-fehérek négy, vagy több gólt szereznek. A mérkőzést 6-3-ra nyerte az MTK.

A Bohemians elleni összecsapáson további ötezer euró volt a "tét", itt legalább három gólnak kellett születnie, a végeredmény pedig 2-1 lett. A pozsonyi Új Szó honlapjának beszámolója szerint Rák Róbert és Ivan Hodúr a két gyanúsított, utóbbi két gólt szerzett a budapesti találkozón. Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.