Szenzációs derbi

Exkluzív képek és videók - könnygáz, repülő székek, rendőrattak, ezrek a pályán, Fradi-Újpest derbi

"Ezért a napért érdemes élni" - ez körülbelül az egyetlen dolog, amiben fradista és újpesti egyetért. A derbi mindent visz, és ezúttal sem volt ez másként. Nagy meccs a pályán, harc a lelátón, örökké emlékezetes derbi.

Képek és videók a Fradi-Újpestről képgaléria

2013.09.23 07:00ma.hu
Fotó: ma.hu, további fotók a képre kattintva

Pedig a 85. percig úgy tűnt, viszonylag békésen zárul az ezúttal a Puskás Stadionban megrendezett Ferencváros-Újpest rangadó. A lilákat különbuszok szállították a Szusza Ferenc stadionból a Puskásig, meglehetősen nagy kerülővel, az M3-as bevezetőjén át, elkerülve minden lehetséges összecsapást a zöldekkel. Így néhány buszablak bánta a találkozót, ezt leszámítva azonban béke uralkodott.

Indul az Újpest, indul az Újpest-tábor

Természetesen a stadionon kívül és belül egyaránt dúlt a verbális háború a két tábor között, miközben mindkét oldalon sűrűn robbantak a petárdák és a füstbombák. Nem véletlenül jegyezte meg több drukker: Csányi Sándor MLSZ-elnök boldogan dörzsölte tenyerét az újabb kiszabható többszázezres büntetések miatt.

Fotó: ma.hu, további fotók a képre kattintva

A Fradi-drukkerek látványos koreográfiával várták csapatukat, az újpestiek pedig a 20 ezer fradista árnyékában is igyekeztek hangjukat hallatni. Szenzációs hangulat, ragyogó idő, a futball méltó komponálása volt a vasárnapi derbi.

Hangulat csillagos ötös

Ezért a napért érdemes élni

Az Újpest korai vezetése mindkét oldal indulatait hevítette, majd a zöld-fehérek folyamatos támadásai - és egyenlítése - okozott hangrobbanás közeli állapotot. A második játékrészben a hazaiak átgázoltak a lilákon, néhány vendéghelyzettől eltekintve a Fradi uralta a meccset, a vendégek jobbára Balajczának köszönhetik, hogy szenzációs védéseinek hála megúszták a nagyobb verést.

Fotó: ma.hu, további fotók a képre kattintva

Öt perccel a vége előtt, 3-1-es FTC vezetésnél aztán elszabadult a pokol. A két tábor egymás közelében lévő drukkerei indultak meg a másik felé, aminek mind a biztonságiak, mind a készenléti rendőrség gyors közbeavatkozása, és a lilákra fújt könnygáz vetett véget. A meccs félbeszakadt, és jó öt perc kellett, míg helyreállt a béke.

Irány a pálya

A meccs után aztán végképp elszabadult a pokol. Fradisták ezrei tódultak a pályára ünnepelni csapatukkal a 3-1-es győzelmet, amely természetesen a vendégdrukkerekkel történő közeli kapcsolatteremtés kísérletébe torkollott. Az egész pályát ellepték a készenlétisek, és biztonságiakkal együtt próbálták kiterelni a hazai szurkolókat, miközben a vendégek ismét szembesülhettek a könnygáz jótékony hatásával.

Forrnak az indulatok

A nagyobb balhét megúszták a rendezők, de a szervezők aligha lehetnek büszkék arra, hogy a két tábor karnyújtásnyira kerülhetett egymástól. Nyilvánvalóan komoly következményei lesznek az eseményeknek, és a Fradi-tábor pályára lépését MLSZ-szankciók követnek majd. Mindenesetre mind a hangulat, mind a meccs méltó volt a legnagyobb hazai bajnoki meccshez. Kár érte, hogy a végén "egy felelőtlen kisebbség" elrontotta. Avagy ki dörzsölheti a tenyerét az újabb balhé után? És miről lehet ismét napokig csámcsogni a hangulat és a foci helyett?...

Elszabadul a pokol

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.